Eyrún vil være den som utvikler og gjennomfører nye konsepter og tjenester for RENAS.

Oppgaven vil være å gjøre både våre medlemmer og vår egen drift bedre i stand til å møte overgangen til en mer sirkulær økonomi.

Da finanskrisen slo til for fullt på Island i 2008 og banksystemet kollapset, sto Eyrún midt i stormen. I tillegg til å være rådgiver i banken for fortvilte kunder med usikker framtid, fikk hun også drive videre et prosjekt som på lang sikt virket vel så viktig; prising av klimautslipp. Hun gikk videre til å drive konsulentvirksomhet innen klimakvoter, bærekraftige investeringer og regelverk.

Siden har hun fokusert på kunnskap og rådgivning innen fornybar energi, bærekraftstandarder og rapportering, og evaluering av klimarisiko, med arbeidssted både på Island og i Norge.

Eyrún vil bidra med masse ny kompetanse, energi og godt humør og vi ser frem til å få henne som kollega.

Bjørn Arild Thon

– Fokuset på hva bærekraft betyr for selskaper, sammen med erfaring fra gründervirksomhet og kunderådgivning gjør at Eyrún ser ut til å ha det som skal til for å lykkes i stillingen som forretningsutvikler i RENAS, sier Bjørn Arild Thon, administrerende direktør i RENAS AS. – Eyrún vil bidra med masse ny kompetanse, energi og godt humør og vi ser frem til å få henne som kollega.

Bjørn Arild har ledet den hyggelige, men også utfordrende prosessen med å lande på én kandidat blant mange godt kvalifiserte søkere til stillingen.

Eyrún vil være en viktig bidragsyter i selskapet både på strategisk og operativt nivå, og lede og utvikle forretningsutviklingsfunksjonen i RENAS. Blant arbeidsoppgavene vil være å identifisere nye muligheter, teknologier, forretningsområder og samarbeidspartnere som gjør det enkelt for våre medlemmer å ta miljøansvar. Hun skal igangsette og drive gjennom nye prosjekter som sikrer at både RENAS og våre medlemmer kan oppfylle de kravene markedet og myndighetene setter.

– Stillingen som forretningsutvikler i RENAS fanger opp alt jeg har jobbet med tidligere, og det jeg har lyst til å jobbe med framover – nemlig å få flere til å se mulighetene i en sirkulær økonomi, sier Eyrún. – Jeg ser fram til å jobbe med å få flere til å forstå hvordan de kan påvirke til endring, og jobbe tett på næringslivet. Samtidig er det veldig positivt at RENAS er en liten organisasjon med kort vei til beslutninger slik at man kan få ting gjort. Jeg gleder meg til å bli en del av teamet!

Jeg gleder meg til å bli en del av teamet!

Eyrún Gudjonsdottir

Med en stå-på-vilje som må komme med morsmelka på sagaøya er vi sikre på at Eyrún både vil være den pådriveren som stillingen krever, og samtidig at hun vil finne seg godt til rette i RENAS-teamet. Vi ønsker vår nye islandske venn velkominn!