Fått brev fra Miljødirektoratet?

Avfallsforskriften forplikter alle importører og produsenter av elektriske og elektroniske produkter (EE-produkter) til å være medlem i godkjent EE-returselskap.

Brev om manglende medlemskap

Miljødirektoratet sender varsel til alle selskap som importerer elektriske og elektroniske produkter (EE-produkter) til Norge, uten å ha medlemskap i godkjent returselskap. Miljødirektoratet kobler importstatistikk fra tollvesenet med medlemslister i returselskap, og sender varsel til dem som ikke har medlemskap i orden.

Mange er ikke klar over at det er en såkalt produsentansvarsordning på plass for EE-produkter. Dette er en ordning som sikrer at produsenten eller importøren er med å betaler for innsamling, miljøsanering og gjenvinning av EE-produktene når de blir avfall. Les mer om miljøgifter i EE-avfall i vårt Miljøleksikon.

RENAS er opptatt av at det skal være så enkelt og rimelig for bedriftene som mulig å ta sitt miljøansvar. Med RENAS får du lave kostnader, ingen tidkrevende rapportering og ingen ubehagelige overraskelser.

Våre medlemmer setter pris på vårt verdibaserte system for beregning av miljøgebyr, og for stabiliteten og forutsigbarheten i priser og avtaleforhold. I tillegg er det andre fordeler som er unike for RENAS medlemskapet:

  • Tilgang på statistikk og rapportsystem som gir oversikt over historikk og markedsdata
  • Verktøy som hjelper deg å oppfylle din informasjonsplikt iht. Avfallsforskriften
  • Hjelp og rådgivning i forbindelse med dokumentasjon av miljøansvar ifm. ombruk og gjenvinning
  • Samarbeid med Batteriretur og Grønt Punkt Norge for dem som vil samle avtaler for EE, batterier og emballasje på ett sted, les mer her.

Her kommer du rett til vårt innmeldingsskjema. Ta kontakt om det er noe vi kan hjelpe deg med.