Sponsorsamarbeid med Daniel Grindeland
RENAS inngår sponsorsamarbeid med Daniel Grindeland, som er en av verdens beste breakere. Den private sponsoravtalen skal bidra til at han kan satse mot gull i den nye OL-grenen breaking i Paris 2024.
Sponsorsamarbeidet mellom Daniel og RENAS bygger videre på et samarbeid som ble etablert i forbindelse med energimessen ONS i Stavanger september 2022. Selv om Daniel ikke kjente til returselskapet tidligere, er han engasjert i det RENAS driver med.
– Når jeg skaper bevegelseskombinasjoner gjennom dans, må jeg jobbe for å ha en kostnadseffektiv måte å bevege meg på slik at energien og momentet som skapes fortsetter fra en bevegelse til en annen. RENAS sitt mål er å sørge for at elektriske produkter og avfall samles inn til miljøvennlig resirkulering. Vår verden er helt annerledes, men handler likevel om det samme. For RENAS handler det om å omstille samfunnet til å bli mer sirkulært, for meg handler det om å transformere energien fra ulike kombinasjoner av bevegelser, sier han.
Daniel representerer gode verdier og holdninger både på og utenfor dansegulvet.
Markeds- og kommunikasjonssjef i RENAS, Anja Ronesen, sier at Daniel Grindeland representerer gode verdier og holdninger både på og utenfor dansegulvet.
– Å lære av hverandre står sentralt i vårt samarbeid. Daniel er et stort forbilde gjennom sine prestasjoner og sitt engasjement. Sammen skal vi også sette søkelys på ren energi, sirkulærøkonomi og kunnskapsoverføring gjennom Daniels unike formidlingsevne på flere av våre arrangementer på veien frem mot OL i august 2024.
Dette er den første sponsoravtalen av denne typen RENAS inngår, og avtalen er med på å gi Grindeland gode treningsforhold så han kan nå sin visjon om å bli så god som han har mulighet til å bli.
Fra «problembarn» til en av verdens beste breakere
Daniel Grindeland var «problembarnet». Han ristet i skoletimene, løp i gangene og ventet på friminuttene. Han fikk ADHD-diagnose i ung alder. Han prøvde fotball, håndball, bueskyting, speideren og taekwondo. Men det var et breakeshow på skolen som definerte vendepunktet i livet.
Daniel (29) kommer fra Sotra, like utenfor Bergen. Han har breaket siden han var 11 år, jobber i dag profesjonelt som breaker og driver med danseshows, foredrag og kortfilmer for å finansiere karrieren. Daniel snudde sin egen skute. Han har flere ganger vært Norgesmester, vunnet Raw Circles Europe, holder en 14. plass i VM, er blitt nominert til årets danser av Norges Danseforbund i 2018 og 2019, har en 2. plass i Norske Talenter 2014 og vant Mitt Dansecrew på TV2 sammen med fingern og Absence Crew, som han har vært en del av siden dag én. Han er den eneste breakeren som har mottatt en Kongepokal fra Idrettsforbundet.
Gjennom breaking lærte Daniel å omstille energien han hadde i kroppen til akrobatiske og rytmiske bevegelser på gulvet. Med hjertet inni og utenpå genseren, fikk hodet endelig en friplass å være. Teknikken, med riktig hyppighet, intensitet, varighet og variasjon, fungerte også i skolearbeidet. Han gikk ut av videregående skole som eleven med best resultater og lærte at han kan skape endring gjennom egne valg.
«Each one, teach one»
Innad i breakemiljøet finner vi uttrykket «each one, teach one». Det har eksistert helt siden slavetiden, da alle som kunne lese, var forpliktet til å lære det videre. Siden har uttrykket blitt en grunnleggende filosofi i det første hiphopmiljøet i Bronx og New York. For Daniel betyr det mye å lære av andre og inspirere yngre generasjoner.
– Selv slet jeg mye på skolen, og jeg har lyst til å være et forbilde for alle som sliter og vise at du kan gjøre noe selv.
– Målet er å bli så god jeg kan bli. Hvis det er gulv, sølv, bronse eller 10. plass i OL, har jeg nådd målet så lenge jeg sitter igjen med følelsen av at jeg gjorde alt jeg kunne.
Vil du vite mer om sirkulærøkonomi?
Les om hvordan bedriften din eller du som enkeltperson kan bidra.