ulike walkman

HVA: Walkman
HVOR: Hellik Teigen, Hokksund
INNEHOLDER: Plast, metall, diverse elektronikk

Da japanerne slapp den på markedet 1. juli 1979, tok det ikke lang tid før den spredte seg til store deler av verden. Tenk å kunne ta med seg musikken ut på tur, lytte til favorittbandet på vei til skolen og jobben! Ikke rart den slo an.

I 1982 kom den mer avanserte Walkman Professional, som også kunne ta opp lyd.

På 80-tallet dukket dessuten den praktiske Walkman Sports opp, knall gul og vanntett. Da de lanserte en turkis utgave, ble det en gedigen flopp. Det var gult som var kult. Man tukler ikke med Walkman, og i 2006 ble Sony-duppeditten kåret til tidenes produkt i magasinet «PC World».

kassett
Kjært barn har mange navn

Walkman er egentlig en egen Sony-merkevare, men det er det ikke så mange som tenker på. Da den nye spilleren i sin tid spredte seg rundt i verden, fikk den også mange andre navn. Soundabout i USA, Freestyle i Sverige og the Stowaway i Storbritannia er eksempler på det.

Da kassettene ble byttet ut med CD-er var det Discman som ble brukt av Sony, inntil de gikk tilbake til merkenavnet Walkman for alle sine bærbare lydenheter, MP3-spillere og mobiltelefoner.

I mars 2015 ble Walkman som merkevare for Android pensjonert, men deres bærbare musikkspiller fortsatt har merkenavnet Walkman. I 2015 slapp de faktisk en ny modell, Sony Walkman ZX2, til nesten 12 000 kroner!

walkman på rekke

Det kostet definitivt ikke disse spillerne, som har endt sine liv på gjenvinningsstasjonen i Hokksund. Likevel er de fine å se på, og i stand til å skape mye herlig nostalgi.