juleroser

Elektronikk er kanskje ikke det første man forbinder med Mester Grønn, men også denne kjeden importerer elektriske varer som gjør at de omfattes av produsentansvarsordningen. Det er imidlertid de grønne varene som har vært til størst glede for kundene dette spesielle året.

to personer med blomster
Flere av varene hos Mester Grønn er blitt mer bærekraftige, som disse kortreiste tulipanene.

– Vi vet at blomster og planter er en evigvarende trend. Vi ønsker alle naturlige elementer inn hjemmet, kanskje som en motvekt til alt det unaturlig vi ellers omgir oss med. Dette har blitt ytterligere forsterket i disse tider hvor vi har vært mer hjemme enn noen gang. Utover våren og sommeren viste det seg, og kundene ønsket våre naturlige varer i hjemmet. Alt i alt ser året ut til å ende godt, sier miljøleder Henrik Jagland.

Mester Grønn påpeker selv at de selger en «bit av naturen», og har derfor tatt ansvar for å ta vare på den.

– Bærekraft har vært i fokus helt siden barndommen til våre to grundere; Det å ta vare på de ressursene man hadde, sto sentralt. Dette engasjementet er bevart, og styrket, gjennom de siste 35 årene siden de åpnet sin første blomsterbutikk i Skien. Bærekraftfokuset er derfor et ektefølt engasjement som kommer fra ledelsen selv, hvor fokuset handler om konkret handling – mer enn svulstige strategier, påpeker Jagland.

Hensyn til naturen

Fokuset som nå synliggjøres hos Mester Grønn, er et resultat av en systematisering av alt det gode bærekraftarbeidet som allerede har vært gjennomført. Men det er også et resultat av hva blant annet Miljøfyrtårn har hjulpet dem i retning av, og hva de tror at kundene forventer. I 2019 ble Mester Grønn kåret til Årets miljøfyrtårn, så innsatsen legges merke til.

– Mester Grønn ønsker seg en glitterfri og naturlig jul. Det er på tide at vi alle får øynene opp for at mye av glitteret som selges på alle mulige produkter ofte er mikroplast, og bidrar til et stort miljøproblem. Plasten havner på gulvet, som tas opp av vaskevann og ender i havene. Selv om glitterprodukter har en stor etterspørsel til jul, har Mester Grønn sluttet å selge disse produktene av hensyn til naturen. Det bør andre gjøre og! oppfordrer Henrik Jagland.