Heidi har skulderlangt hår, pannelugg og briller. Hun smiler mot kamera iført en sort dressjakke. Hun står i en kjøkkenavdeling på et kontor.

– Jordens ressurser er ikke ubegrenset, og jeg har en klar ambisjon om å bidra til at vi får gjenvunnet enda mer enn vi gjør i dag, sier Kim Bukdahl.

Han er ny teknisk sjef i RENAS og vil i hovedsak jobbe med analyse av data, oppfølging av avtaler med operatører og behandlingsanlegg og nettverksbygging. Kim har en bachelor Technology Management and Marine Engineering, og har lang erfaring fra blant andre ABB og Møller-Mærsk, et av Danmarks desidert største selskaper.

– Tidligere har jeg jobbet som maskinsjef på store skip, innen datakommunikasjon, ledelse og teknisk personalledelse. De siste årene har jeg i jobbsammenheng vært del av et miljø med stort fokus på å gjøre verden, og særlig skipsfarten, grønnere. Det er et arbeid jeg ser frem til å videreføre i RENAS, sier Kim.

Kim har på seg en lyseblå skjorte, står i kontorlandskapet og smiler mot kamera.
KLAR AMBISJON: Kim Bukdahl ser frem til å bidra til mer gjenvinning.

Nyopprettet stilling

Heidi Mollan Jensen blir kvalitetssjef. RENAS’ mål med å ansette en kvalitetssjef er å få mer kapasitet på områder som blir enda viktigere framover; datafangst og analyse, god sporbarhet og nasjonale og internasjonale regelverk.

– Jeg har gjennomgående jobbet mye med styringssystemer og rutiner innen miljø og kvalitet, inkludert ISO 14001. Nå er det avfallsforskriften i denne internasjonale standarden for hvordan bedrifter skal jobbe med miljø som blir en av mine hovedoppgaver hos RENAS, sier Heidi.

Hun er utdannet innen matematikk, fysikk og kjemi, inkludert en doktorgrad i kjemi fra Universitetet i Oslo. Tidligere har hun jobbet for blant annet Würth, Nille, Norgesgruppen og Miljødirektoratet. Nå var det muligheten for å jobbe mer med miljø som lokket henne til RENAS.

– Det har alltid bodd en liten miljøforkjemper i meg, og jeg er glad i rutiner. Derfor ser jeg frem til å ta fatt på jobben hos RENAS. Det blir spennende å komme i gang, få oversikt og bli ordentlig kjent med selskapet. Jeg er opptatt av at det ikke nødvendigvis er masse nytt som må på plass, men at de rutinene som trengs er enkle å forholde seg til i hverdagen.

Bjørn Arild har på seg en hvit skjorte og blå strikkejakke. Han står i kontorlandskapet og smiler til kamera.
FORNØYD: Administererende direktør i RENAS, Bjørn Arild Thon.

Setter pris på nye perspektiver

– De ansatte er vår viktigste ressurs, og de som legger grunnlaget for at vi leverer tjenester av topp kvalitet til våre medlemmer, sier Bjørn Arild Thon.

Som administrerende direktør i RENAS har han vært sentral i ansettelsesprosessene og er glad for å ha friske hoder og ny verdifull erfaring og kunnskap med på laget.

– Kim har en variert bakgrunn og lang erfaring fra store selskaper som vi vil ha god nytte av fremover. Med Heidi på laget får vi en mer helhetlig tilnærming til kvalitet, prosesser og oppfølging som vi ikke har hatt i like stor grad tidligere. Det vil styrke oss fremover, sier Bjørn Arild.

RENAS jobber for at alle EE-produkter skal gjenvinnes.

Les mer om arbeidet her.