mann med støvsuger

Elon er Nordens nye, store elektronikk-kjede med over 600 butikker. De leverer et bredt utvalg av elektroniske produkter og tjenester til hjemmet.

– Vi har vært av de heldigere bransjene med en svært god omsetningsvekst siden mars. Samtidig har vår ekspansjonsplan med 15 nyetableringer i år latt seg gjennomføre til tross for denne spesielle tiden, forteller administrerende direktør Asle Bjerkebakke.

mann med julestjerne
Elon samler inn mye EE-avfall og er en viktig bidragsyter til produsentansvarsordningen.

Nordmenn har handlet elektronikk også i 2020, og mot slutten av året er det spesielt to type varer det selges mye av;

– Så langt er ser det ut til at trådløse ørepropper og bærbare lydprodukter er vinnerne frem mot jul.

Økt ombruk

Som importører av elektriske og elektroniske artikler, omfattes Elon av produsentansvarsordningen. RENAS er dere samarbeidspartner i arbeidet med å oppfylle ansvaret om innsamling og gjenvinning av EE-avfall. Men dette er ikke det eneste bærekratsprosjektet Elon er involvert i.

– I samarbeid med resten av bransjen har vi startet et prosjekt for å øke graden av ombruk og dermed ta del i satsningen på sirkulærøkonomien, forteller Bjerkebakke.

Det er Stiftelsen Elektonikkbransjen som har startet et prosjekt for å øke graden av ombruk og samtidig kvalitetssikre verdikjeden. Dette kommer blant annet som et resultat av EUs økodesigndirektiv som innføres i Norge over nyttår. Prosjektet skal få produkter ut i bruktmarkedet og redusere volumet av varer som går til materialgjenvinning.

Men først skal altså julehandelen gjennomføres, og den ser Bjerkebakke frem til.

– Vi ønsker alle kunder velkommen til Elon for en trygg Julehandel og håper at alle våre ansatte holder seg friske gjennom hele pandemien, avslutter han.