mann med verktøy

«I Stiga elsker vi alle typer hager og vi bryr oss om hver type gartner» står det på hjemmesiden til Stiga. Produsenten som ble grunnlagt i Sverige i 1934, er en kjent merkevare med et bredt spekter av elektriske gressklippere og hageutstyr. Dette er grunnen til at Stiga er medlemmer av RENAS, som bidrar med å ivareta produsentansvarsordningen på EE-avfall.

mann med julestjerne
Batteriene er både kraftige og bærekraftige, siden de kan brukes på flere av Stigas redskaper.

– Vi har nå ett bredt sortiment av hage- og parkmaskiner for den vanlige forbruker og hageeier, samt produkter for den profesjonelle bruker med kraftkilder som batteri og strøm. Dette er alt fra gressklippere, gresstrimmere og hekksakser til større plentraktorer. Alle med batteridrift, påpeker daglig leder Christian Brenne.

I korona-året 2020 har Stiga tilpasset seg forholdene og satt ansatte og kunders sikkerhet først.

– Vi hadde heldigvis lenge hatt et godt opplegg for alle ansatte for å jobbe hjemmefra dette har gjennom året, med litt ekstra koordinering, fungert bra. Bransjen opplevde, som mange andre, et fall i omsetning i begynnelsen av pandemien. Men salget har etter dette tatt seg kraftig opp, og året under ett blir faktisk ett rekordår.

Grønnere emballasje

I tillegg til innlevering av EE-avfall, gjør Stiga stadig mer for å få en bærekraftig drift. Det har blant annet gjort seg gjeldende med en stor innsats på emballasjesiden det siste år.

– Mot 2021 vil det meste av plast og isopor i emballasjen på produktene bli erstattet av papp og papir i forskjellige former. Der vi må bruke plast, benytter vi såkalt eco-plast. Bruken av blekemidler i papir/papp fjernes og emballasje med farge reduseres til ett minimum, forklarer Brenne.

Han forteller videre at Stiga gjennom produksjonsprosessen prøver å bruke resirkulert materiale så langt det er mulig og samtidig minimere utslipp.

– Dessuten er produkter med lang levetid viktig, legger han til.

Nå går det mot jul og nytt år for Stiga og Christian Brenne, og da ønsker de seg det samme som mange andre gjør i disse dager;

– En fredfull jul og en hverdag tilbake til normalen med frihet, masse glede og normal mellommenneskelig kontakt!