blomsterpotte

Et stadig økende volum av utrangerte kabler og gamle trafoanlegg er noe KMT Gjenvinning har satt seg som mål å få gjort noe med. Derfor arrangerte de nylig et utsalg i Halden bestående av blomsterpotter produsert av resirkulert kabelplast.

kabel
Plasten ligger ytterst og beskytter kabelen.

– Dette ble kjempegøy. Vi har laget nye produkter av kabelplasten, og tenkte å gjøre noen morsomheter rundt det. Så vi satte opp en stand på utsiden av kabelfabrikken til Nexans her i Halden, forteller markedssjef Ole Petter Nilsen fra KMT Gjenvinning.

Nexans Norge er leverandør av kraft-, tele-, installasjons- og varmekabler, og også ledende innen offshore-kontrollkabler og høyspente sjøkabler. Nexans er svært opptatt av materialgjenvinning og har hele tiden viste interesse for KMT sitt arbeid for å bedre utnyttelsen av produksjonsavfallet. Ekstra stas ble det for mange av Nexans sine ansatte at KMT rigget opp et utsalg på deres fabrikk i Halden.

– Det tok jo helt av. Et kvarter etter annonsert oppstart var alt revet vekk! Så nå må det bli nytt utsalg ganske snart igjen, sier Nilsen fornøyd.

Blomsterpottene som har fått navnet «HappyGarden» skal være holdbare, tidløse og frostsikre med et naturlig utseende. Og ikke minst; laget av 100 % resirkulert plast.

blomsterpotter
Stor stemning! De miljøvennlige blomsterpottene ble revet vekk fra utsalget i Halden.

– Dessverre resirkuleres kun en liten del av det totale plastavfallet i Norge. Kabelplast er en type plast som har vært vanskelig å gjenvinne, og derfor er det så viktig å finne bruksområder som gir avfallet nytt liv, poengterer Nilsen.

KMT har spesialisert seg innen kabel- og trafogjenvinning, og det har gitt selskapet verdifull kompetanse som sikrer miljøvennlig behandling av denne type materialer. Det har også gitt dem et viktig og ambisiøst motto;

«Fra avfall til rene metaller og ferdigprodukter. Vi streber etter 100% materialgjenvinning.»

Med blomsterpottene er de ett skritt nærmere løsningen, og beviser at det til og med er penger å tjene på å tenke sirkulært.

blomsterpotte
Blomsterpottene er sirkulærøkonomi i praksis; både miljøet og bedriften profitterer på løsningen.